Aan het laden... Even geduld...

Vertaling

Onze Nieuwsbrief


Kinderfiets Maten

De fietsmaten voor kinderen worden uitgedrukt in inches. Deze inchmaat geeft aan hoe groot het fietswiel is. Een inch is 2,54 centimeter en heeft als symbool: “.

Om de juiste kinderfietsmaat voor uw kind te selecteren is het weten van de kindermaat voor kleding erg handig. De lichaamslengte van het kind is zowel maatgevend voor kleding als voor het bepalen van de fietsmaat.

De leeftijd die vermeld staat in onze maattabel is eerder indicatief omdat niet elk kind even groot is of even snel groeit op een bepaalde leeftijd.

Een andere manier om de juiste kinderfiets te kiezen is het kennen van de tussenbeenlengte van het kind zodat je de gepaste zadelhoogte kan bepalen.

De tussenbeenlengte wordt rechtopstaand gemeten met de voeten een 20 cm uit elkaar. Je meet dan loodrecht vanaf de grond tot tegen het kruis van het kind. De zadelhoogte van de fiets wordt gemeten langs de zijkant vanaf de grond tot de laagst mogelijke zadelstand.

Het is zeer belangrijk dat een kind met beide voeten aan de grond kan. Dit geeft ze meer controle over de fiets en meer vertrouwen tijdens het fietsen en het op- en afstappen. Het zadel en het stuur kunnen op een later tijdstip nog iets in hoogte bijgesteld worden wanneer het kind gegroeid zou zijn.


U vindt hier de maattabel in inch en cm voor fietsmaten van een kinderfiets

Controle van de fiets

Controleer om de maand de fiets van uw kind. Kinderen groeien snel en het bijstellen in hoogte van de stuurpen en het zadel is een must om te voorkomen dat het kind met zijn knieën tegen het stuur komt.

Check tevens de bandenspanning, de optimale spanning staat meestal aangegeven op de buitenband.

Kijk de werking van de remmen na en regel bij indien nodig. De remschijven mogen de velg enkel raken wanneer de remhendels ingedrukt worden. Een volledig, ingedrukte remhendel blijft minimum 2,5 cm van het stuur verwijderd.

Zorg dat de verplichte reflectoren aangebracht zijn. Vooraan 1 witte reflector en achteraan 1 rode reflector. Aan weerszijden van de pedalen dienen reflector plaatjes in oranje of gele kleur te zijn bevestigd. Aan de wielspaken zijn per wiel 2 dubbelzijdige reflectoren symmetrisch geplaatst of is een reflecterende zijdelingse stook aanwezig op de buitenband.

Voorzie de fiets van led verlichting indien het kind zich op de rijbaan begeeft wanneer het schemerdonker is. Achteraan bevestigt u een rood licht en vooraan een wit licht.